Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Ontdek alles voor een geslaagd dagje in Rotterdam

Met 650 duizend inwoners is Rotterdam op Amsterdam na de meest bewoonde stad in Nederland. En wij snappen wel waarom! Deze prachtige havenstad bezit alle ingrediënten voor een geslaagd dagje weg: van toeristische attracties zoals de Erasmusbrug en de Euromast, tot gezellige cafés, luxe restaurants en talloze winkels voor de shopliefhebbers onder ons.

De beste tips voor een dagje Rotterdam

Rotterdam is een veelzijdige havenstad, waar je allerlei activiteiten kunt beleven. Wij helpen je hieronder een eindje op weg en delen onze beste tips voor een geslaagd dagje Rotterdam.

Bezienswaardigheden in Rotterdam

Rotterdam is te groot om in één dag te ontdekken, maar met deze top bezienswaardigheden in Rotterdam haal je alles uit je dagje Rotterdam. In onze lijstje met de beste bezienswaardigheden vind je meer dan genoeg inspiratie voor leuke activiteiten in Rotterdam, of je nu jong of oud, kunstliefhebber of shopaholic bent. Rotterdam heeft het allemaal!

Leuke musea in Rotterdam

In Rotterdam vind je een uitgebreid aanbod aan educatieve, verrassende en inspirerende musea. En, het aanbod is breed! Zo heeft Rotterdam vele musea speciaal voor kinderen, waar je samen met je kids op ontdekkingstocht kunt gaan. Ook vind je verschillende tentoonstellingen binnen de musea in Rotterdam, die steeds weer vernieuwd worden. Zo is er altijd iets te vinden voor een geslaagd museumbezoek.

Lekker uit eten in Rotterdam

Van al dat shoppen, struinen en bezienswaardigheden bezoeken krijg je natuurlijk trek. In Rotterdam kun je gelukkig heerlijk uit eten gaan. Zin in een luxe en romantisch diner, of kies je liever voor goedkoop eten in Rotterdam? Deze stad heeft het allemaal. Wij hebben de beste restaurants van Rotterdam voor je verzameld. Ook zijn er vele hippe tentjes te vinden voor een heerlijke lunch in de middag. En uiteraard zijn er meer dan genoeg cafés te bezoeken voor een alcoholische versnapering aan het einde van de dag.

Rotterdam ontdekken

Er is zoveel te beleven in Rotterdam! Wat weet je bijvoorbeeld over de geschiedenis van Rotterdam, alleen al het stadswapen heeft een interessant verleden. Of de Rotterdamse haven die dag en nacht actief is? De bijzondere architectuur vertelt ook een verhaal op zich. En: hoe verplaats je je het beste naar en binnen Rotterdam? We vertellen het je hieronder!

Parkeren en vervoer binnen Rotterdam

Parkeren kan lastig zijn in een grote stad als Rotterdam. Hier vind je een overzicht van de beste plekken om te parkeren in Rotterdam. Je kunt je auto vrijwel altijd kwijt in één van de parkeergarages of in een parkeerzone voor bezoekers aan Rotterdam. De parkeerkosten zijn het minder leuke deel van Rotterdam, dus check onze tips!

Openbaar vervoer Rotterdam

Wie liever zonder auto naar Rotterdam komt (wat vaak de betere optie is), kan gemakkelijk met het openbaar vervoer gaan. Het busvervoer en het metrosysteem in Rotterdam zijn uitstekend en brengen je gemakkelijk van A naar Z. Met de trein kun je bovendien vanuit elke grote stad in Nederland gemakkelijk naar Rotterdam toe reizen.

Fietsverhuur Rotterdam

Fietsend door Rotterdam ontdek je de allerleukste hotspots en (nog) onbekende plekken. Je kunt je eigen fiets meenemen met de trein of een (OV) fiets huren voor een actief dagje uit in Rotterdam!

Ontdek Rotterdam

Heb je al zin gekregen om naar Rotterdam te gaan? Hieronder staan alle onderdelen onder elkaar weergeven, zodat je er gemakkelijk naartoe kunt navigeren. Veel plezier!

Musea in Rotterdam
Havens in Rotterdam
Uit eten in Rotterdam
Parkeren in Rotterdam
Architectuur in Rotterdam
Bezienswaardigheden in Rotterdam
Fietsen en fietsverhuur in Rotterdam
Openbaar vervoer naar en door Rotterdam
Rotterdam: De oorsprong van het stadswapen