Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Fietsen en fietsverhuur in Rotterdam,

waar vind je een goedkope huurfiets en de leukste routes?

Rotterdam is ideaal om doorheen te fietsen. In je eentje, maar ook met een groep collega’s en vrienden. Je fietst van haven tot koopgoot. Van Dierenpark Blijdorp tot de Erasmusbrug. Hier lees je alles over fietsen en fietsverhuur in Rotterdam. Ook delen wij de leukste fietsroutes. Fietsen heeft veel voordelen. Je komt makkelijker dichtbij de plek waar je wilt zijn en het scheelt je parkeerkosten. Daarnaast zie je op de fiets zoveel meer dan in de metro. Je lacht iedereen in de file uit!

Waar kan je fietsen huren in Rotterdam?

Fiets bij markthal rotterdam
Fietsen bij de Markthal Rotterdam

Rotterdam heeft heel veel plekken waar je fietsen kunt huren. In de buurt van trein en metrostations maar ook in de buurt van toeristische plekken en hogescholen. Er zijn heel veel soorten fietsen te huur. Van e-bike tot bakfiets. Een tandem is extra gezellig en een fiets met kinderzitje is ook een optie. Veel fietsverhuurbedrijven geven de gelegenheid om een fiets voor een hele of halve dag te huren. Vaak is het mogelijk om vanaf drie uur per dag een fiets te huren. Je bent voor het huren van een fiets gemiddeld zo’n € 8,- voor een hele dag kwijt. Dan is het echt wel goedkoper dan een watertaxi of constant heen en weer met het openbaar vervoer.

Heel leuk is het ook om de Donkey Republic app te installeren. Als je op het kaartje kijkt dan zie je precies waar bij jou in de buurt fietsen staan die je 24/7 kunt huren. Let wel op! Je kunt de fiets alleen maar achterlaten op speciale locaties. Ook is de OV-fiets een optie. Deze staan bij het Centraal Station van Rotterdam en vijf metrostations in Rotterdam. Om een OV-fiets te kunnen huren, heb je een OV-fietsabonnement nodig. Die kun je makkelijk online kopen en koppelen aan je OV kaart.

Onze favoriete fietsverhuurders in Rotterdam: Zwaan bikes en Baja bikes

Leuke fietstochten in Rotterdam

Fietser op erasmusbrug Rotterdam
Fietsen over de Erasmusbrug

Wat zijn leuke fietsritjes in Rotterdam? Dat zijn de routes waar je precies de dingen tegenkomt waar je wel en waar je niet naar op zoek bent. Ik zet een paar van de leukste fietsroutes voor jou op een rij. Let wel op of er onderweg geen straten zijn afgezet.

Rotterdam is na de Tweede wereldoorlog natuurlijk enorm veranderd en het centrum daardoor flink versnippert qua architectuur. Extra leuk om daar doorheen te fietsen en de verschillen wat sterker te zien. Wat dacht je van happen en trappen met de culinaire fietstocht? Hier fiets je van restaurant naar restaurant onder het genot van interessante verhalen van je persoonlijke gids. Bij elke stop krijg je het volgende gerecht van het diner. Deze foodtour kun je natuurlijk ook doen met een lunch en een lekker toetje.

Leef als een local en ontdek groot Rotterdam met onze geweldige fietstocht. Dit is de leukste route. Langs wolkenkrabbers en deftige havengebouwen, langs de Markthal en de havens. Je mist niets en geniet extra. Doe je liever iets nog actiever? Ontdek de stad dan terwijl je puzzelend de competitie probeert te verslaan tijdens onze fietspuzzeltocht! Al de Puur* fietstochten worden geheel verzorgd door blije en enthousiaste gidsen en de fietshuur is inbegrepen. Naast een mooie fietstocht ontdek je ook meer over de stad Rotterdam en haar verhalen.

Waar moet je op letten bij het fietsen door Rotterdam?

Geparkeerde fietsen
Geparkeerde fietsen

Fietsen door een wereldstad is altijd spannend. Al helemaal als dit door een stad is als Rotterdam, waar fietsers écht de ruimte krijgen.

• Hou het verkeer goed in de gaten. Hou je aan de regels en blijf op de weg. Kijk goed uit voor motoren en scooters.
• Pas op de tramrails. Ga hier snel schuin overheen en zorg dat je band niet vast komt te zitten in de gleuf.
• Laat zien waar en wanneer je afslaat. Je hand uitsteken is niet kinderachtig
• Kijk bij het huren van je fiets of alles werkt naar toebehoren. Bijvoorbeeld je lichten, remmen, bel, etc.
• Geef ruimte. Rotterdam is breed, maar het is altijd goed om op smalle straten rekening te houden met elkaar.
• Tenslotte: Zet je fiets goed op slot. Anders gaat het een duur uitje Rotterdam worden.

Anna-Maria is jouw Rotterdam Expert

Anna-Maria is Puur en verliefd op de stad. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Sneller en eerder dan de rest. Ze zoekt voor jou de mooiste goudklompjes in de modder. Doel is om jouw Puur* Uitje onvergetelijk te maken. Niet alleen voor nu maar voor de komende jaren. Alles gaat om beleven * genieten * onthouden. Anna Maria blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Amsterdam Rotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Rotterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief