Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Parkeren in Rotterdam,

slimme tips om zo goedkoop mogelijk te parkeren

Parkeren in Rotterdam is en blijft een uitdaging. Deze hippe stad aan de Maas trekt door haar bezienswaardigheden, heerlijke restaurants, gezellige cafés en leuke boetiekjes veel bezoekers. Voor veel van deze bezoekers is het lastig om een parkeerplek te vinden. Parkeergarages zitten al snel vol en op straat parkeren kost een vermogen. Waar vind je nou de beste parkeerplaatsen voor een betaalbare prijs?

Parkeren in Rotterdam centrum

Rotterdam in de nacht
Rotterdam

Parkeren in het centrum van Rotterdam is helaas niet gratis. In en rondom het centrum van Rotterdam is het grootste gedeelte betaald parkeren. Als je van plan bent om de stad te bezoeken is het verstandig om van te voren even de tarieven van de Rotterdamse parkeerzones te bekijken. Deze tarieven veranderen regelmatig.

Parkeren vlakbij Rotterdam centraal

Het centraal station is een bijzondere plek in Rotterdam en een van de grootste stations in Nederland. Vanuit dit station kunnen reizigers gemakkelijk een trein pakken naar de andere steden in Nederland. Naast de binnenlandse verbindingen zijn dankzij de internationale treinen goede verbindingen naar Brussel, Rijsel en Parijs.

Het is mogelijk om vlakbij Rotterdam centraal te parkeren. Aan de achterzijde van het centraal station bevindt zich het Q-park P+R Proveniersplein. Dit parkeerterrein is 24 uur geopend. Reist u daarna verder met de trein? Dan kunt u uw auto parkeren voor € 2,59 per uur met een max tot € 8,00 (zonder treinreis is dit tot € 17,05). Vanaf Rotterdam Centraal kun je de stad ook perfect verkennen met een wandeling of fietstocht.

Bij Rotterdam Centraal bevindt zich op 6 minuten loopafstand Q-Park Weena. Het is aan te raden om van te voren een plek te reserveren, dan ben je verzekerd van een parkeerplaats. Per 22 minuten of een gedeelte hiervan bedraagt € 1,50. Een maximaal dagtarief is € 30,00.

Parkeergarages in Rotterdam

Parkeergarage Lijnbaan
Parkeergarage Lijnbaan

In Rotterdam vind je een aantal grote overdekte parkeergarages zoals de Parkeergarage Lijnbaan. De parkeergarages van de gemeente zijn vaak goedkoper dan de andere commerciële stadsgarages. Bij veel parkeergarages is het mogelijk om van te voren te reserveren of bij langer dan twee uur een voordeelkaart aan te schaffen. Tot uiterlijk 1 uur van te voren kun je een plekje reserveren. Met een reservering wordt het kenteken herkent bij binnenkomst en kun je zo doorrijden.

Betaalautomaten in Rotterdam

Naast de parkeergarages is het ook een optie om op straat te parkeren in het centrum van Rotterdam. Wel is het goed om te weten dat er steeds minder betaalautomaten te vinden zijn. Daarom is een goede optie om met een mobiele telefoon te betalen. Er zijn een aantal aanbieders die het mogelijk maken om via de telefoon te kunnen betalen (ANWB Parkeren, EasyPark, MKB Brandstof, Park-line, Parkmobile, SMSParking en Yellowbrick).

Goedkoop parkeren in Rotterdam

Liever niet bij een dure parkeergarage of op straat parkeren? In Rotterdam is het aan te raden om bij een van de P+R terreinen net buiten de stad te parkeren. De terreinen zijn goed bereikbaar vanaf de snelweg en vaak ben je binnen 10 minuten in het centrum van Rotterdam.

Rotterdam heeft vijftien P+R terreinen waar je gratis (soms onder voorwaarden) of goedkoop kunt parkeren. Deze terreinen zijn gevestigd aan of dichtbij een metrostation. Met de Rotterdamse metro ben je in enkele minuten in het centrum. Bij de P+R terreinen in Rotterdam kun je gratis parkeren, let wel op want bij een aantal P+R terreinen kun je alleen gratis parkeren als je verder reist met het openbaar vervoer. Dit is het geval bij de volgende parkeergarages: P+R Alexander, P+R Slinge, P+R Meijersplein, P+R Hoek van Holland en P+R Kralingse Zoom. Controleer de voorwaarden per parkeergarage om te kijken of je voor het gratis parkeren in aanmerking komt.

Parkeren op feestdagen in Rotterdam

Rotterdam, Erasmusbrug, nieuwjaar
Rotterdam Erasmusbrug tijdens nieuwjaar

Op sommige dagen is het parkeren op feestdagen in Rotterdam gratis. Bijvoorbeeld op dagen als Nieuwjaarsdag, 1e Paasdag, 1e Pinksterdag en 1e Kerstdag is het parkeren op straat in de betaald parkeergebieden gratis. Op deze feestdagen geldt dit niet: 2e Paasdag, 2e Pinksterdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag en 2e kerstdag, dan zijn de parkeertarieven gelijk aan de zondagen.

In Rotterdam geldt op zondag het betaald parkeren van 12:00 tot 18:00 uur, op sommige plaatsen is dit zelfs tot 23:00. Het tarief kan variëren van € 1,50 tot aan € 3,00 per uur.

Wist je dat: Parkeren in Rotterdam

De parkeerzones in Rotterdam veranderen regelmatig wat betreft prijzen en tijden. Het is dus handig om per zone te kijken op de actuele kaart van de Gemeente Rotterdam. Op zondag parkeer je in veel zones buiten het centrum gratis.

Bij evenementen in Rotterdam is het aan te raden om de stad te bezoeken met het openbaar vervoer. Vaak worden delen van de stad afgesloten en is het onmogelijk om de stad in te rijden met de auto.

Anna-Maria is jouw Rotterdam Expert

Anna-Maria is Puur en verliefd op de stad. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Sneller en eerder dan de rest. Ze zoekt voor jou de mooiste goudklompjes in de modder. Doel is om jouw Puur* Uitje onvergetelijk te maken. Niet alleen voor nu maar voor de komende jaren. Alles gaat om beleven * genieten * onthouden. Anna Maria blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Amsterdam Rotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Rotterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief