Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Varen in Rotterdam

Varen Rotterdam

Rotterdam is de havenstad van Nederland en zorgt voor een unieke ervaring voor bezoekers die de stad willen verkennen vanaf het water. Met zijn vele waterwegen, havens en historische bezienswaardigheden, is varen in Rotterdam een onvergetelijke ervaring. Ontdek hier de verschillende mogelijkheden om deze prachtige stad vanaf het water te ontdekken tijdens een rondvaart of met een boottocht over onder andere de Nieuwe Maas. Het varen in Rotterdam is een manier om de stad te ontdekken.

Vaargebieden in Rotterdam

Rotterdam kent verschillende wateren die de stad en omgeving doorkruisen, zoals de Nieuwe Maas, de historische Oude Haven en de beroemde Rotterdamse haven. De Rotterdamse haven heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. De haven groeide door de eeuwen heen uit tot een van de grootste en meest moderne ter wereld. De Nieuwe Maas, die dwars door de stad loopt, speelde een belangrijke rol in deze ontwikkeling, waarbij het diende als een belangrijke route voor de handel en industrie van Rotterdam.

Naast deze bekende waterwegen heeft de stad ook andere locaties om te verkennen, zoals de Kralingse Plas die omringd is door groen en perfect voor ontspanning en watersportactiviteiten. De Bergse Plas in het noorden met huizen voor een ontspannen uitje of de Coolhaven, gelegen in het westelijke deel van Rotterdam. De Coolhaven is vernoemd naar een voormalig koelhuis dat er stond. Langs de oevers vind je nu trendy restaurants en cafés, waar je kunt genieten van een hapje en een drankje met uitzicht op het water. Verder naar het noorden langs de rivier de Rotte liggen de Rotte meren, ontstaan door de rivier de Rotte, een serie van wateren omgeven door groene oevers en perfect voor zeilen en genieten van de natuurlijke schoonheid.

Rondvaart in Rotterdam

Een rondvaart door Rotterdam is niet alleen een populaire keuze voor bezoekers, maar ook een ervaring die de hoogtepunten van de stad willen zien vanaf het water. Tijdens een rondvaart word je meegenomen langs iconische bezienswaardigheden, de Erasmusbrug die de Maas overspant en de Euromast die boven de stad uit komt. Of ga voor een rondvaart diner, geniet van de stad met catering aan boord! Of kies voor een rondvaart over de Rotte en beleef Rotterdam op een andere manier, hier geniet je meer van de natuur buiten de stad. Rotterdam heeft het allemaal! Tijdens deze ontspannen tochten delen gidsen verhalen en feiten over de geschiedenis, cultuur en ontwikkeling van Rotterdam, waardoor je een dieper inzicht krijgt in deze levendige stad.

Een rondvaart door de Rotterdamse haven is ook een onmisbare ervaring voor iedereen die de stad bezoekt. Doe een rondvaart met Spido en neem een kijkje achter de schermen van een van de meest levendige havensteden ter wereld. Terwijl je langs indrukwekkende containerschepen vaart, zie je kranen in actie en containers die een contrast vormen met de industriële omgeving. Ontdek de rijke geschiedenis en het belang van de haven voor de stad en de wereldhandel. Een rondvaart met Spido in de Rotterdamse haven is niet alleen informatief maar ook visueel indrukwekkend.

Varen Rotterdam

Boottochten in Rotterdam

In Rotterdam zijn er ook mogelijkheden voor avontuurlijke mensen die de stad vanaf het water willen verkennen. Kies uit een aanbod aan spannende boottochten die de stad op een unieke manier onthullen. Stap aan boord van een Amfibievoertuig  of ga RIB varen langs de skyline van Rotterdam, waar je de wind in je haren voelt en de sensatie van snelheid ervaart. Maar ook voor degenen die op zoek zijn naar rustige verkenningen, zijn er boottochten die je meenemen naar verborgen hoekjes van Rotterdam, langs historische scheepswerven en grachten die doordrenkt zijn van geschiedenis. Laat je betoveren door de diversiteit van Rotterdam terwijl je over de wateren vaart, en ontdek de stad vanuit een geheel nieuw perspectief.

rondvaartboot

Vaarroutes in Rotterdam

Rotterdam heeft verschillende vaarroutes die haar bezoekers de mogelijkheid bied om de stad te ontdekken. Voor degene die de drukte van het stadscentrum willen verkennen, zijn korte rondvaarten een perfecte gelegenheid om de bezienswaardigheden van Rotterdam, zoals de Markthal en de Kubuswoningen, te bewonderen vanaf het water. Voor een meer uitgebreide ervaring kunnen vaartochten langs de havens en rivieren van Rotterdam worden gekozen, waarbij je getuige bent van de bedrijvigheid van een van ’s werelds grootste havens. Deze routes brengen je langs indrukwekkende containerterminals, historische scheepswerven en moderne architectuur  zoals De Rotterdam en de Erasmusbrug. Tijdens de tocht ontdek je ook de verborgen pareltjes van Rotterdam, zoals de Delfshaven en de Oude Haven, waar geschiedenis en moderniteit samenkomen. Of je nu op zoek bent naar een korte verkenningstocht of een uitgebreide ontdekkingsreis, de vaarroutes in Rotterdam beloven een onvergetelijke ervaring die je een nieuwe kijk geeft op deze havenstad.

Varen Rotterdam

Of je nu kiest voor een rustige rondvaart  of een avontuurlijke boottocht, varen in Rotterdam is een unieke manier om de stad te verkennen. Na een dag varen in Rotterdam zijn er genoeg mogelijkheden om je avontuur voort te zetten. Combineer je vaartocht met een ontspannen stadswandeling door het centrum van Rotterdam, geniet van een georganiseerde lunch aan boord of sluit je dag gezamenlijk af in een van de prachtige parken van de stad met een hapje en een drankje. Puur* Rotterdam staat klaar om jou te helpen bij het organiseren van extra activiteiten. Dus stap aan boord en laat je verrassen door de charme van Rotterdam vanaf het water!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief