Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Bezienswaardigheden in Rotterdam,

Rotterdam is geweldig, mis dit niet. Hier alles op een rij

Rotterdam, de havenstad in het westen van ons kikkerlandje. Na Amsterdam is Rotterdam de grootste stad van Nederland. Rotterdam is dan ook een stad met een hele hoop geweldige bezienswaardigheden. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met een aantal hoogtepunten die jij gezien moet hebben wanneer je de stad komt bezoeken.

De Erasmusbrug

Erasmus Brug in Rotterdam
Erasmus Brug

De 139 meter hoge Erasmusbrug in Rotterdam is een bezienswaardigheid die je niet kan missen. Op 13 april 1995 kwam de brug per schip naar de Kop van Zuid en werd daar gemonteerd aan het brugdek. Een echte must om te bezichtigen wanneer je in Rotterdam bent. De Erasmusbrug is de tweede waterovergang over de Nieuwe Maas in het centrum van de stad. Deze Rotterdamse bezienswaardigheid heeft zijn naam te danken aan de Nederlandse priester en humanist Erasmus. Hij was één van de belangrijkste humanisten van de renaissance. De perfecte manier om deze brug van dichtbij te bekijken is natuurlijk per boot. Met een boottocht kun je volledig genieten van het uitzicht en uiteraard de Erasmusbrug.

Rotterdam Centraal

Centraal Station in Rotterdam
Rotterdam Centraal

Kom je de stad bezoeken met het openbaar vervoer? Dan is Rotterdam Centraal de eerste leuke bezienswaardigheid waar jouw verkenning van de stad mee begint. Rotterdam Centraal is één van de architectuuriconen van de stad. Sinds 13 maart 2014 heeft het station het uiterlijk wat het vandaag de dag nog steeds heeft, ontworpen door Benthem Crouwel Architekten, Meyer en Van Schooten en West 8. De vorm van het station is een eyecatcher en wijst richting het centrum van Rotterdam. Om een ode te brengen aan de ontwerper van het oude station, bedacht architect Sybold van Ravensteun een anagram van ‘Centraal Station’ en maakte daar ‘Traan Laten’ van.

Kubuswoningen

Deze bezienswaardigheid in Rotterdam staat bekend om haar excentrieke kubusvorm. De gele blokkenwoningen zijn naar een ontwerp van Piet Blom gebouwd tussen 1982 en 1984. De bezienswaardigheid is een variant op de Kubuswoningen in Helmond, ook ontworpen door Blom. Naast de verschillende woningen die in het complex staan, worden de ruimtes ook gebruikt als studio’s en werkruimtes. Het viaduct heeft officieel de naam de Overblaak, maar het gehele complex staat bekend als het Blaakse Bos. Al wandelend door de stad kun je langs deze bezienswaardigheid lopen en de woningen van dichtbij bekijken.

De Euromast

Euromast aan het water in Rotterdam
Euromast

De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland. Vanuit deze spectaculaire toren heb je uitzicht op de haven en het centrum van Rotterdam. Naar het prachtige uitzicht heeft de toren nog meer te bieden. De Euromast heeft namelijk de hoogste abseil van Europa, verschillende suites om een nachtje in door te brengen en een roterende panoramalift om de stad van 185 meter hoogte te bekijken. Deze bezienswaardigheid is dus echt een hoogtepunt om te bewonderen en bezoeken tijdens jouw bezoek aan Rotterdam.

Historische Delfshaven

De historische Delfshaven, de oudste wijk van Rotterdam, is één van de weinige stukjes oude stad die het bombardement op Rotterdam in 1940 heeft doorstaan. Het gebied geeft je een goede indruk van hoe de stad er voor de bombardementen uitzag. Deze bezienswaardigheid is een bestuurscommissiegebied van de gemeente Rotterdam. Het stadsdeel wordt omringt door winkelstraten, architectuur en creatieve broedplaatsen. Delfshaven bevat verschillende hoogtepunten die je niet mag missen. Bezoek bijvoorbeeld Korenmolen de Distilleerketel, één van de grootste molens in Nederland. Destijds maalde deze molen Mout tot Moutstroot voor verschillende distilleerderijen, om onder anderen jenever mee te maken. Het is mogelijk om voor €4,- een tour te volgen door de molen. Bovendien heeft het een fotogeniek uitzicht over het oude Delfshaven en het moderne Rotterdam. Bekijk anders de tovertunnel, wat ooit een vies en donker tunneltje was, maar door een kunstenaar omgetoverd tot kleurrijke feestelijke doorgang. Ook beschikt Delfshaven over de gezelligste cafés en restaurants waar je tot rust kunt komen.

Het Museumpark

Het Rotterdamse Museumpark is een echte must om te bezoeken als het gaat om bezienswaardigheden in de stad. Dit park ligt op het voormalige landgoed van de familie van Hoboken. Deze familie woonde destijds in de Villa Dijkzigt. Tegenwoordig is deze villa het Natuurhistorische Museum Rotterdam. Door de verschillende kunstwerken die in het park staan, wordt het park ook wel als openluchtmuseum gezien. Het park is ingericht naar een ontwerp van architect Witteveen. Ter herdenking van oud-directeur van Gemeentewerken Rotterdam heeft de architect een monument in het park laten zetten. Dit park is een geweldige samenkomst van kunst en natuur, dé perfecte plek om van beiden te genieten dus.

Rotterdam is een geweldige stad om zelf te ontdekken tijdens een stadwandeling of per boot. Maar ga je liever onder begeleiding de stad in door middel van een rondleiding? Dan zorgen onze gidsen dat jouw dag onvergetelijk wordt. Wacht niet langer en ontdek Rotterdam.

Anna-Maria is jouw Rotterdam Expert

Anna-Maria is Puur en verliefd op de stad. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Sneller en eerder dan de rest. Ze zoekt voor jou de mooiste goudklompjes in de modder. Doel is om jouw Puur* Uitje onvergetelijk te maken. Niet alleen voor nu maar voor de komende jaren. Alles gaat om beleven * genieten * onthouden. Anna Maria blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Amsterdam Rotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Rotterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief