Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Met het openbaar vervoer naar en door Rotterdam,

zoef snel door de stad, de beste tips op een rij

Het openbaar vervoer netwerk van Rotterdam is snel, veilig en goed. Wat fijn dat je Rotterdam kiest voor je volgende uitje of boottocht. De Havenstad is ook echt genieten elk seizoen. Wij van Puur hebben speciaal voor jou op een rijtje gezet hoe je het beste Rotterdam kunt bereiken…en belangrijker: Hoe je snel in Rotterdam met het openbaar vervoer op de plek komt waar je wilt zijn. Wil je van tevoren alvast een kaartje kopen voor het OV? Dat scheelt je natuurlijk gedoe en tijd. of vind je een anonieme OV voldoende? Op de stations of in de tram, bus en watertaxi kun je een anonieme kopen.

Met de trein naar Rotterdam

Rotterdam Centraal, openbaar vervoer rotterdam
Rotterdam Centraal

Je kunt met de auto naar Rotterdam reizen maar het openbaar vervoer is een stuk prettiger om meerdere redenen. Er zijn veel stations en hiervandaan opstappen op een ander vervoersmiddel is best wel eenvoudig. Bovendien kom je waarschijnlijk voordeliger uit omdat je dan de (hoge) parkeerkosten vermijdt. Kies je er toch voor om met de auto te reizen naar Rotterdam? Lees dan onze blog met de beste parkeertips & tricks in Rotterdam. Let je wel op dat je van tevoren goed de route bekijkt. Je weet nooit of er werkzaamheden op het spoor zijn of dat er een lijn is uitgevallen. Kijk dus op 9292 of op de NS reisplanner. Rotterdam is bereikbaar door heel veel lijnen en het nieuwe Rotterdam station is een echte beauty! Alleen daarvoor is het al een kick om met de trein in Rotterdam aan te komen. Mooie architectuur en een stationshal van wel dertig meter hoog. Welke intercity kun je allemaal nemen naar Rotterdam? Heel veel. Bijvoorbeeld die uit Breda, Amersfoort, Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Internationale treinen brengen je vanuit Frankrijk, Italië, Duitsland, België en Engeland zo in Rotterdam.

Door Rotterdam met het openbaar vervoer

In Rotterdam je weg vinden met het openbare vervoer is heel gemakkelijk en ontzettend snel. Maar het is wel goed om op je mobiel de app van 9292 te installeren en ook de NS reisplanner bij de hand te houden. Als je uit de trein stapt dan zie je bij Rotterdam Centraal gelijk de metro, bus en tram op je wachten. Welke kant moet je dan op?

Met de tram door Rotterdam

Tram in Rotterdam, openbaar vervoer rotterdam
Tram in Rotterdam

De tram van Rotterdam is een goede verbinding tussen het centrum de buitenwijken en zelfs de steden in de buurt. Als je op het treinstation van Rotterdam uitstapt kun je kiezen uit de trams 4, 7, 8, 20, 21, 23, 24 en tramnummer 25. Ook is het leuk om de historische tram te pakken. Die brengt je langs alle mooie bezienswaardigheden. Dat is nummer 10. De eerste tram rijdt al om vijf uur ’s ochtends en gaat door tot half één in de nacht. In het weekend kunnen de tijden afwijken. Om je hierbij te helpen is de 9292 app weer erg handig!

Het metronetwerk van Rotterdam

Metronetwerk Rotterdam
Het metronetwerk van Rotterdam

De metro van Rotterdam is gebouwd in de jaren zestig. Het was toen nog best wel klein. Het eerste traject ging vanaf het Centrum naar station Zuidplein. En kijk nu hoe groot het netwerk is! Zelfs helemaal naar Den Haag. Nu kun je met de metro naar plekken als Hoogvliet, Capelle aan de IJssel en Spijkenisse. Ideaal want veel sneller dan de bus. Alleen zie je een stuk minder van Rotterdam.

In totaal zijn er nu 71 metro stations. De metro brengt je zo naar de Kuip voor een Feyenoord of naar de aapjes van dierenpark Blijdorp. Je fiets mag mee dus dat maakt het extra gemakkelijk. Als het heel druk is dan mag je fiets niet mee dat merk je via de omroeper en digitale borden.

Hoe en waar koop je een metrokaartje? Er zijn dagkaarten en 2-uurskaarten. Die kun je kopen bij de automaten op alle metrostations. Vaak kun je daar niet met contant geld betalen dus neem je telefoon of pinpas mee om te betalen.

Welke bezienswaardigheden kun je met de Rotterdamse metro bereiken? We zetten het voor jou op een rij. Wel zo makkelijk.

 • Euromast: metro Coolhaven / Dijkzigt
 • Diergaarde Blijdorp: metrostation Blijdorp
 • Koopgoot / Beurstraverse: metro station Beurs
 • Coolsingel: metrostation Stadhuis
 • Markthal: metrostation Beurs
 • Erasmusbrug: metrostation Wilhelminaplein
 • Boijmans van Beuningen: metrostation Beurs
 • Museumpark Rotterdam: metrostation Eendrachtsplein
 • Stadhuisplein: metrostation Stadhuis
 • Schouwburgplein: metrostation Eendrachtsplein
 • Ahoy: metrostation Zuidplein
 • Lijnbaan: metrostation Rotterdam Centraal / Stadhuis

Wist je dat er elke vier minuten wel een metro vertrekt vanaf het station?

Rotterdam met de trein

In Rotterdam kun je ook per trein van station naar station. Het Centraal Station van Rotterdam heeft per dag rond de 117 duizend reizigers waarvan er veel met de bus, tram maar ook soms op een andere trein stappen om op hun plaats van bestemming in Rotterdam te komen. Van de 400 treinstations van Nederland zijn er 8 treinstations in Rotterdam. Je kunt per trein reizen vanaf het Centraal en dan de stations, Zuidplein, Blaak, Lombardijen, Alexander, Noord, Stadion en Zuid bereiken.

Met de bus door Rotterdam

Rotterdam telt heel veel buslijnen. Wel 65 lijnen overdag en dan ook nog wat nachtbussen. Door bezuinigingen wel minder dan eerst maar er zijn ook heel veel extra bussen en soorten verbindingen bijgekomen. Bijvoorbeeld de belbus, waar ouderen en mindervaliden zonder een alternatief vervoersmiddel gebruik van kunnen maken. Dit is een kleinere bus die hen ophaalt en afzet binnen en bepaald gebied. Ook kent Rotterdam de rode buslijnen, die onderdeel zijn van het RET FrequentNet. Hieronder vallen ook bepaalde metro- en tramlijnen. Deze lijnen rijden van maandag t/m vrijdag tussen 7:00 en 19:00 met hoge frequentie door Rotterdam. Wat ook echt ontzettend leuk is om te doen: de waterbus nemen. Je stapt op in Rotterdam en die brengt je zo naar Amsterdam. Over de weg maar ook door de havens.

In de nacht is de nachtbus de enige manier om met het openbaar vervoer de stad in en uit te komen. Ook binnen de stad is het de enige manier om je te verplaatsen. Leuk om te weten…in Rotterdam noemen ze dit de BOB-bus. In het weekend rijden ze op de vrijdag en zaterdagavond ieder uur tussen 1 en 5. Vertrek is vanaf Rotterdam Centraal. Vergeet niet de haltes van tevoren te controleren.

Met de watertaxi door Rotterdam

Watertaxi in Rotterdam, openbaar vervoer rotterdam
Watertaxi in Rotterdam

De watertaxi is zeker de leukste optie om je te vervoeren door Rotterdam, je ziet een flink deel van de stad vanaf het water. Er zijn meer dan 50 steigers waar je naartoe gebracht kunt worden. Je kunt met creditcard of pin betalen aan boord. Reserveren en betalen kan ook via de watertaxi app. Ook is de watertaxi te gebruiken als veerpont. Scheelt ontzettend veel tijd en is een beleving op zich!

Wil je extra genieten van de watertaxi? Combineer het dan met een groepsuitje in Rotterdam of een zakelijk event. Onze favoriet is deze floating dinner. Van restaurant naar restaurant met de watertaxi. Dat wordt smullen!

Met de auto naar Rotterdam

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om met de auto naar Rotterdam te gaan en in de stad te parkeren. Parkeren in een wereldstad is wel prijzig en een parkeerplek vinden is een sport op zich. Ook is de stad weer flink drukker en vooral aan het einde van de dag zit het verkeer best wel vast. Je voelt het al een beetje aan. De auto is niet de meest ideale manier om je te vervoeren. Graag helpen we je bij Puur met het vinden van een goede parkeerplek. Ook helpen we je graag met wat uitleg over de Park en Ride (P+R plekken) in Rotterdam. Dit maakt alles al gelijk flink makkelijker.

Anna-Maria is jouw Rotterdam Expert

Anna-Maria is Puur en verliefd op de stad. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Sneller en eerder dan de rest. Ze zoekt voor jou de mooiste goudklompjes in de modder. Doel is om jouw Puur* Uitje onvergetelijk te maken. Niet alleen voor nu maar voor de komende jaren. Alles gaat om beleven * genieten * onthouden. Anna Maria blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Amsterdam Rotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Rotterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief