Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Rotterdam tips van Maarten Reijgersberg

Leestijd: 6 minuten

Maarten Reijgersbergen CC

Naam: Maarten Reijgersberg

Beroep: Ondernemer

Leeftijd: 45

Site: RAUWCC

De smaakmakers van Rotterdam laten hun stad aan je proeven. Gerse* gasten die tips en geheimen delen over hun favoriete stad. Lees vandaag het Rotterdam van Maarten.

Maarten in Rotterdam

Ik ben een rasechte import Rotterdammer, maar gelukkig kan iedereen Rotterdammer worden. Bovendien woon ik inmiddels langer in Rotterdam dan dat ik in mijn geboortestad Haarlem gewoond heb. Ik ben in 1996 in Rotterdam komen wonen om hier aan de Willem de Kooning Academie te studeren en uiteindelijk ben ik daar in 2000 afgestudeerd als beeldend kunstenaar. In 1996 was Rotterdam écht een rauwe rotstad en geen van mijn Haarlemse vrienden begreep dat ik daar ging wonen. Maar Rotterdam kruipt onder je huid en inmiddels is Rotterdam een rauwe prachtstad waar ik nooit meer weg wil. Er is de afgelopen 26 jaar dan ook een hoop ten goede veranderd in Rotterdam. Al hebben we nog steeds last van het ‘second city syndrome’ en kan de stad natuurlijk altijd mooier gemaakt worden.

Eerste keer in Rotterdam

Volgens mij was mijn eerste keer in Rotterdam ergens in de jaren tachtig. Mijn ouders hadden een antiekhandel en deden mee aan de kunst- en antiekbeurs in De Doelen. Ik heb nog een vage herinnering dat ik tijdens de opbouw van die beurs op het ‘hondje’ van mijn vader over de marmeren vloeren van De Doelen sjeesde.

Rotterdam in één woord

RAUW

Leukste Rotterdammer

Moeilijk, want er zijn zoveel leuke Rotterdammers! De leukste virtuele Rotterdammer vind ik in ieder geval Esther Olofsson, RauwCC’s virtuele influencer.

Leukste uitje in Rotterdam

Een ritje met de Watertaxi! Vanaf het water is er geen stad in Nederland zo imposant als Rotterdam. Verder kan je uren dwalen in Blijdorp en de vele musea die Rotterdam rijk is. Mits die open zijn natuurlijk. Looking at you Boymans!

Laatste keer Rotterdam uit

Pleur mijn as dan maar vanaf het Noordereiland de Maas in.

Maarten op skates

Lekkerste eten of drinken

Een kapsalon met een IPA’tje van Kaapse Brouwers natuurlijk!

Rotterdams icoon

Jules Deelder.

Mooiste herinnering

Die is van mij en gaat je geen moer aan ?

Fijnste terras

Het terras van Hotel New York, maar omdat iedereen en z’n moeder daar met mooi weer zit, tip ik hier een verborgen parel, namelijk het terras op het dek van het SS Rotterdam. Verder kan ik het terras van Little V en Dodo Café ook van harte aanbevelen. Vooral omdat de hapjes en drankjes daar écht heel lekker zijn.

Uitgaan

Zoals de Belgen zo mooi kunnen zeggen; ik mag graag op restaurant gaan. Want ‘my dancing days are over’.

Wil altijd nog

Een speakeasy openen in Rotterdam.

Mooiste seizoen

De nazomer.

Restaurant

Ik heb veel favoriete eet- en drinkgelegenheden in Rotterdam en verzamel ze allemaal in deze Google List.

Als ik dan toch één restaurant moet kiezen dan is dat toch wel ‘In de keuken van Floris‘. Ongekend hoe deze man je smaakpapillen tot leven wekt.

Favoriet vervoermiddel

Mijn Burton! Ik mag graag in mijn Burton 2CV door de stad en ver daarbuiten cruisen.

Maarten in Burton

Extra’s

Mijn Google List met de gerste plekken van Rotterdam.

Liefs uit Rotterdam,

Maarten

Mensen maken een stad…Onze gastbloggers vertellen wat Rotterdam zo bijzonder maakt.

Meer tips? bekijk dan de tips van Jojanneke van den Bosch eens!

*GERS: Rotterdams dialect voor gaaf, in, geweldig.

 

Over Puur*

We kennen de locaties, de schepen, welke kapitein wel of niet in zijn hum is en waar de laatste favoriete locaties van de Rotterdammers te vinden zijn. Puur* Rotterdam is onafhankelijk, We organiseren vanuit onze filosofie Beleven * Genieten * Onthouden. We geloven dat een goed event of uitje een langdurig effect heeft. Een afterglow die klopt. Je team is extra sterk en extra verbonden na een denkwaardig uitje, stadswandeling, feest of boottocht. Vraag online vrijblijvend een offerte aan. Het zal je niet tegenvallen. We gaan namelijk voor Puur en echt. We staan klaar voor je dus mail of bel ons nu op 010 727 1205. Ja ook voor de beste coronaproof uitjes in Rotterdam op afstand. Extra verbindend en belangrijk.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief