Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Een duurzaam event organiseren? Hier zijn 8 tips!

Zomerheader Rotterdam Groepuitje

Hoe organiseer ik een duurzaam event? Dat is een vraag waar steeds meer mensen antwoord op willen hebben. Gelukkig hoef je geen groene vingers te hebben of een eco-warrior te zijn om je evenement milieuvriendelijk te maken. Met een paar slimme tips en tricks kun je jouw volgende event niet alleen onvergetelijk, maar ook duurzaam maken. Klaar voor wat groene inspiratie? Hier zijn wat handige hacks van mij, voor jou om een evenement te kunnen organiseren dat goed is voor  de wereld én je gemoedstoestand!

Leestijd: 5 minuten

Geschreven door: Jesse Schotanus

1. Ga voor groen decor

Stap één naar een duurzaam event: denk aan een duurzaam event: denk aan het decor! Kies voor herbruikbare materialen en versieringen die niet alleen mooi zijn, maar ook vriendelijk voor Moeder Aarde. Wat dacht je van planten die je na het event weer in de tuin zet? Of papieren slingers die je kunt recyclen? Groen hoeft niet atlijd saai te zijn – het kan juist de wow-factor toevoegen aan je feestje!

2. Eet lokaal, eet lekker

Duurzaamheid begint in de keuken. Kies voor lokale gerechten en seizoensgebonden lekkernijen. Niet alleen verminder je hiermee de ecologische voetafdruk van je event, maar je ondersteunt ook nog een lokale boeren en producenten. En laten we eerlijk zijn, wie houdt niet van vers geplukte groenten en sappig fruit als snack?

3. Weg met wegwerp

Een no-go voor een duurzaam event: wegwerpplastic. Zeg maar dag tegen plastic rietjes, bordjes en bekertjes die na één keer gebruiken de prullenbak in verdwijnen. Kies liever voor glazen, biologisch afbreekbare of herbruikbare alternatieven. het is beter voor het milieu én ziet er ook nog chiquer uit ook. Win-win!

4. Transport in stijl

Ook het reizen naar je vent kan duurzaam zijn. Moedig je gasten aan om te carpoolen, fietsen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Misschien kun je zelfs elektrische voertuigen regelen voor een VIP-ontvangst. want laten we eerlijk zijn, aan komen in stijl is altijd een pluspunt!

5. Power up met groene energie

Energie is essentieel voor elk goed feestje, maar waarom zou je het niet groen maken? Kies voor groene stroom of zelfs zonne-energie om je event van stroom te voorzien. Zo dansen de gasten niet alleen op de muziek, maar ook op de  schone energie. Dat is pas echt feesten met goed gevoel!

6. Denk na over drankjes

Geen event is compleet onder wat bubbels en drankjes. Kies voor lokale wijnen, mocktails, biologische bieren en verfrissende sappen  zonder toegevoegde suikers. En laten we die plastic rietjes en roerstaafjes effe vergeten – duurzame alternatieven zijn hipper dan ooit!

7. Verras met vintage

Vintage is helemaal in, ook op evenementen. Huur meubels en decoraties die al een heel leven achter de rug hebben. Het geeft je event karakter en je draagt bij aan het verminderen van de productie van nieuwe spullen. Plus, wie houdt er niet van een vleugje nostalgie?

8. Don’t forget the goodiebags

Last but zeker not least, vergeet de goodiebags niet! Kies voor een duurzame en ethisch  verantwoorde cadeautjes die je gasten een glimlach mee naar huis kunnen nemen. Van biologische snacks tot herbruikbare waterflessen, er zijn genoeg opties om je gasten te verrassen en te verwennen zonder de planeet de belasten.

Samenvattend

Een duurzaam event organiseren is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je reputatie als evenementplanner. Met deze tips kun je nieuwe volgende event transformeren tot een groen feestje waar iedereen nog lang over napraat. Dus waar wacht je nog op? Ga groen en maak je volgedne event een duurzaam succes!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief