Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Museum bezoek in Rotterdam,

welk museum in Rotterdam past het best bij jullie?

Zin in een dagje Rotterdam? Dan zijn deze fantastische museums in Rotterdam stuk voor stuk geweldig. Voor elke smaak een museum die bij jou past. Rotterdam is een fascinerende stad op het gebied van fotografie, kunst en gedurfde architectuur. Speciaal voor jou heb ik de leukste museums van Rotterdam op een rij gezet. Ben je al eens eerder in één van deze museums geweest? Maakt niet uit. De wisselende exposities zijn elke keer een goede reden om opnieuw je favorieten te herontdekken. Wat ga jij de volgende keer doen tijdens je uitje in de havenstad? Hier mijn top vier museums die je echt niet moet missen dus schrijf ze maar alvast in je bucketlist. Bij het maken probeerde ik zoveel mogelijk verschillende museums qua stijl te noemen. Modern, historisch, grappig, informatief of gewoon raar.

Het Maritiem museum

Maritiem museum rotterdam
Het Maritiem museum in Rotterdam

Rotterdam is een stoere havenstad. Dit is een top nautisch museum met een hele uitgebreide collectie. Dus ga snel naar de Leuvehaven. Dit is één van de oudste havens van de stad en maakt de belevenis compleet. Het Maritiem museum is ook echt een mooi museum om met de kinderen te bezoeken omdat het extra interactief is met een speciale experience. Buiten het museum zijn er ook drijvende objecten die je kunt bekijken en bezoeken. Verschillende boten uit het verleden en een vuurtoren en havenkraan. Hoe cool is dat? Het Maritiem museum is het oudste scheepvaartmuseum van Nederland. De collectie is immens. Wel meer dan 800.000 museum stukken en een prachtige bibliotheek. Hier komt de haven en de stad Rotterdam echt tot leven. Leuk om dit te combineren met een havenwandeling.

Depot Boijmans Van Beuningen

Depot-Boijmans-Van-Beuningen rotterdam
Depot Boijmans Van Beuningen

Dit museum in Rotterdam is een cadeau! In belevenis en in kunst. Omdat het museum Boijmans Van Beuningen gesloten is door een grootschalige renovatie is dit sciencefiction achtige stuk architectuur gebouwd en opengesteld voor het publiek. Over een paar jaar zal het oude museum weer zijn deuren openen maar tot die tijd hoeven we niet de mooie collectie te missen en kunnen we het Depot Boijmans Van Beuningen bezoeken.

Wat maakt dit zo uniek. Normaal is een museum ingericht met een speciaal doel en hebben conservators een keuze gemaakt en is het doel verbazen, verwonderen leren. Dit depot is net zo open en rauw als de Rotterdammer zelf. Het bestaat! Je kunt op je eigen houtje of met gids de meer dan 15.000 museum stukken ontdekken. Het gebouw ziet er aan de buitenkant uit als een geweldige spiegel en vervreemd je blik op de stad. Je kunt de daktuin bezoeken en vanuit het restaurant genieten van de skyline van Rotterdam. Flinke aanrader dit museum dus. Architect van dit geweldige gebouw is Winy Maas.

Het Wereldmuseum

Rotterdam is dankzij haar haven verbonden met de hele wereld. De reislustige Rotterdammer heeft zo het Wereldmuseum gebouwd in 160 jaar tijd. Het geeft inzicht op de vele culturen en gewoontes van de hele wereld. Je ziet stukken uit het koloniale verleden, de verre reizen en stukken over de handel en wandel van de Rotterdammer door de eeuwen heen.

Je kunt een audiotour boeken of een rondleiding met gids boeken. Maximaal aantal personen is vijftien. Dit museum in Rotterdam is aan de haven dus gemakkelijk te bereiken met de watertaxi. Parkeren kan op straat of bij de parkeergarage bij de Erasmusbrug.

Het Nederlands Fotomuseum

het nederlands fotomuseum rotterdam
Het Nederlands fotomuseum in Rotterdam

Foto’s zorgen ervoor dat je de wereld en het leven wat beter begrijpt. Een bezoek aan het Nederlands Fotomuseum is dus niet alleen een lust voor het oog maar laat je ook op een andere manier naar de wereld kijken door de ogen van de beste fotografen.

Dit museum in Rotterdam beheert een collectie van bijna alle belangrijke topstukken op het gebied van de Nederlandse fotografie. De wisselende exposities hebben elke keer een ander thema op het gebied van kunst of maatschappelijke thema’s. Fotografie is natuurlijk een betrekkelijk nieuwe moderne kunstvorm. Als je dit wat meer wilt begrijpen dan is er hier een eregalerij van de Nederlandse fotografie vanaf 1841. Het is een schatkamer aan beelden. En je weet…een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Ook beheert het  museum meer dan 160 fotoarchieven.

Als je het museum wilt bezoeken dan kan dat makkelijk qua bereikbaarheid. Het is gevestigd in een gebouw van de Holland-Amerika lijn op de Kop van Zuid. Watertaxi is het leukste maar er is ook een parkeerplek voor meer dan 500 auto’s. Wil je je bezoek combineren met een fotoworkshop of wandeling door Rotterdam? Dat maakt je dag effectief creatief!

Dit was flink veel museum inspiratie. Tijd om een museumjaarkaart te kopen en meer Rotterdam cultuur toe te laten aan je jaar. Extra genieten kan ook door via Puur Rotterdam een top rondleiding te boeken met enthousiaste gids. Extra weetjes en extra lagen aan je bezoek. Scheelt je ook gelijk veel gedoe en tijd want de eventplanner ontzorgd en bespaart je tijd.

Anna-Maria is jouw Rotterdam Expert

Anna-Maria is Puur en verliefd op de stad. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Sneller en eerder dan de rest. Ze zoekt voor jou de mooiste goudklompjes in de modder. Doel is om jouw Puur* Uitje onvergetelijk te maken. Niet alleen voor nu maar voor de komende jaren. Alles gaat om beleven * genieten * onthouden. Anna Maria blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Amsterdam Rotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Rotterdam en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief