Wat maakt Restaurant Gusto zo uniek?
Op de Schiedamse Vest zag Gusto in januari 2007 het levenslicht. Opgericht door Alex Verburg, die tevens mede eigenaar/chef-kok is van restaurant Oliva. Zijn passie voor eten en drinken vertaalt zich in de naam ‘Gusto’ wat smaak betekent.
Gusto is een modern Italiaans eethuis waar eenvoud en kwaliteit de boventoon voeren. In de keuken wordt zoveel mogelijk gewerkt met ecologische en biologische ingrediënten. Zo draaien zij zelf hun pasta, komt het brood en de taarten uit eigen oven en maken zij zelf ambachtelijk Italiaans ijs.
Het restaurant is altijd opzoek naar de beste leveranciers met de mooiste producten, van biologische groenten tot seizoensgebonden wijnen. De leveranciers brengen dagelijks verse ingrediënten en zodoende laat Gusto de menukaart afhangen van de producten die het seizoen biedt. De smaak van deze pure producten vind je terug in de gerechten. Alles gerechten komen uit eigen keuken en zijn met veel zorg en liefde bereid.