Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Dit wist je nog niet over de Erasmusbrug

Erasmusbrug

Als je ooit een ansichtkaart van Rotterdam hebt gezien (of gewoon een selfie hebt gemaakt in deze bruisende stad), dan is de kans groot dat de Erasmusbrug erop staat. Deze iconische brug is niet alleen een verbinding tussen de noord- en zuidoever van de Maas, maar ook het symbool van Rotterdam. En ja, ik ga je alles vertellen over deze architectonische parel.

Leestijd: 4 minuten

Een zwaan van wereldklasse

Laten we meteen met de deur in huis vallen: de Erasmusbrug wordt liefkozend “De Zwaan” genoemd. En eerlijk? Dat snap ik helemaal. Met haar elegante lijnen en sierlijke kromming ziet de brug eruit als een zwaan die trots over het water zweeft. Maar vergis je niet, deze zwaan heeft spierballen! De Erasmusbrug is namelijk 802 meter lang en weegt maar lieft 6.800 ton. Toch aardig wat voor een sierlijk beestje toch?

Van bouwput tot baken

De brug werd in 1996 geopend en was meteen een hit. Niet zo gek ook, want het ontwerp van Ben van Berkel was vernieuwend, futuristisch en gaf Rotterdam precies wat het nodig had: een herkenbaar icoon. De bouw van de brug was een spektakel op zich. Rotterdammers hielden hun adem in toen de 139 meter hoge pyloon (ja, dat grote ding in het midden) werd geplaatst. Maar zoals we allemaal weten: het resultaat mag er zijn!

Foto: Instagram @bettmanphotography

De bruisende verbinding

De Erasmusbrug is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook een belangrijke verkeersader. Dagelijks rijden er duizenden auto’s, fietsen en trams overheen. En ja, ook voetgangers wagen zich regelmatig aan de oversteek, vooral als ze een frisse neus willen halen met een adembenemend uitzicht op de skyline van Rotterdam. Maar… de brug is meer dan alleen een functionele verbinding. Het is een plek waar de stad tot leven komt. Van de jaarlijkse marathon tot spectaculaire vuurwerkshows tijdens de jaarwisseling, de Erasmusbrug staat altijd in de schijnwerpers.

Foto: Instagram @klaus_lucas

De brug en haar bekende buren

De Erasmusbrug heeft geen gebrek aan beroemde buren. Aan de noordkant vind je het bruisende centrum van Rotterdam, met bezienswaardigheden zoals de Markthal en de Kubuswoningen. Aan de zuidkant ligt de hippe wijk Katendrecht, waar je kunt genieten van trendy restaurants, gezellige barretjes en het beroemde ss Rotterdam. De brug verbindt dus niet alleen twee stadsdelen, maar ook twee totaal verschillende sferen – van zakelijk en modern naar relaxed en cultureel.

Fun facts voor je volgende Pubquiz:

Klep brug: wist je dat de Erasmusbrug een basculebrug is? Dat betekend dat het beweegbare gedeelte, “de klep”, open kan om schepen door te laten. Dus ja, De Zwaan kan ook nog eens elegant haar vleugels optillen!

Filmster: de brug heeft ook een carrière in de filmwereld. Zo was de Erasmusbrug te zien in de actiefilm “Who Am I” met niemand minder dan Jack Chen. Ja, zelfs Hollywood heeft een zwak voor onze Zwaan!

Lichtshow extravaganza: tijdens het jaarlijkse evenement “Rotterdam Verlicht” wordt de brug omgetoverd tot een lichtspektakel. Een absolute must-see als je in de buurt bent!

Puur* Rotterdam en De Zwaan: een perfecte match

Bij Puur* Rotterdam weten we alles over de beste plekjes in de stad en de Erasmusbrug is daar natuurlijk eentje van. Of je nu een rondvaart wil maken onder de brug door, een Graffiti Workshop met de brug op de achtergrond of een exclusief evenement op een van de nabijgelegen locaties wil organiseren – wij regelen het voor je!

Jesse is jouw Rotterdam expert

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op alle steden – dat ben ik, Jesse Schotanus! 

Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken.

Bel of mail Puur* Rotterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

 

 

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief