Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

De mooiste plekken van Rotterdam

Rotterdam-bedrijfsuitje-water-tips-puur-ornaje

Wat zijn de mooiste plekken van Rotterdam? Ik zet ze voor jou allemaal op een rij. Met wie ga je en hoeveel tijd heb je? Stel: je hebt een uitje te organiseren en de keuze qua stad is in ieder geval op Rotterdam gevallen. Superleuk natuurlijk! Maar natuurlijk wil je wel dat je groep dan ook echt dé mooiste plekken van Rotterdam te zien krijgt. Ik maakte drie opties. De stad vanaf de grond, het water en vanuit de hoogte. Altijd raak. Geniet van de tips!

Waar zou je naar toe gaan op een bedrijfsuitje met je leukste collega’s of een uitje met je vrienden? Hier mijn favoriete en mooiste plekken hier voor jou op een rij. Mooi Rotterdam bij slecht en goed weer! Ben je er klaar voor? Afsluitend onderop nog een toplijst! Hoop dat je hierdoor een extra mooie dag in Rotterdam gaat beleven. Ik heb de meest prachtige plekjes van de Maasstad voor jou op een rijtje gezet.

Rotterdam-kubuswoning-tips-puur

Mooi Rotterdam met de vaste grond onder je voeten

Op zoek naar tips over de mooiste plekjes van Rotterdam kijk ik natuurlijk eerst naar de meest imposante gebouwen en de stoere architectuur. Daar heeft het Manhattan aan de Maas er nogal wat van! Met bijvoorbeeld een geweldige stadswandeling weet je zeker dat jouw uitje geslaagd is. Het leukste hieraan is natuurlijk dat je zelf je route kunt uitstippelen. Een enthousiaste gids kan nét dat verschil maken. Wat lijkt jou leuk om te zien? Waar wil je onderweg even wat drinken en een bitterbal pakken? Er is keuze genoeg! Wandel langs de oude havens rond het centrum, bekijk de imposante Markthal, verwonder je bij de kubuswoningen van Blaak, het historische Scheepsvaartkwartier, de moderne Kop van Zuid, of de Leuvehaven. Wandelen zorgt voor verbinding met je team.

Wandelen of liever Rotterdam op de fiets?

Als je eenmaal wandelt is het extra genieten. Het tempo is lekker en je kunt bij je route langs de mooie plekken ook gelijk iets lekkers eten. Ga dan in elk geval naar de Witte de Withstraat. Een gezellige hippe plek met veel winkels en gezellige tentjes. Liever natuur in de stad? Dan is het Arboretum Trompenburg perfect. Dit is een groot bos in Rotterdam mét een eetbaar park. Hoe stoer is dat? Liever een tuin met dieren dan is de ZOO van Rotterdam ook perfect voor een zakelijk uitje of met kinderen. Als het regent is het Oceanium in Blijdorp nat en toch droog.  Extra leuk met regenachtig weer dus. Samen schuilen en mooier uitzicht dan Netflix. Rotterdam op de fiets? Een fietstocht kan ook als bedrijfsuitje. Fietsen en onderweg puzzelen of eten is een top idee. Zo combineer je de mooiste plekken in Rotterdam met het lekkerste eten.
Rotterdam-water-tips-puur-erasmusbrug

Het mooiste van Rotterdam vanaf het water

De Rotterdamse Skyline is adembenemend. Vanaf een brug of vanaf één van de mooiste plekken die ik nu noem. Want waar kun je de skyline nu beter bewonderen dan vanaf het water van de Maas? Een rondvaart is dan ook een heerlijke manier om jouw gasten de mooiste plekken van Rotterdam te laten zien. Al varend over de Maas brengt je privé schipper jullie langs de mooiste gebouwen en bijzonderheden die Rotterdam bijzonder maakt. De kop van Zuid, de Boompjes of juist de Rotterdamse havens (oud én nieuw). Met een rondvaart krijg je echt alles mee van wat Rotterdam nu zo bijzonder maakt. Je rondvaart compleet maken? Dit doe je met een heerlijk hapje en drankje aan boord. Samen proosten en samen genieten. Mijn favoriet is een floating dinner. Samen op een borrelboot met een heerlijk muziekje is ook één van de beste manieren om Rotterdam via het water te leren kennen. Geloof mij…echt een super uitje.

Dé mooiste plek van Rotterdam

Voor mensen zonder hoogtevrees heb ik hét mooiste plekje van Rotterdam voor het laatst bewaard. Hij is natuurlijk niet te missen. Als je nog niet weet waar ik het over heb: de Euromast natuurlijk! Al sinds 1960 is deze uitzichttoren al niet meer weg te denken bij de skyline van Rotterdam. Maakt ons trots en uniek. Wist je ook dat je hier heerlijk kunt lunchen, borrelen of samen dineren? In de bistro op de begane grond kun je genieten van wat lekkers en een kopje koffie drinken. Maar dat kan beter! De échte reden voor je trip naar de Euromast ligt natuurlijk op grotere hoogte. Bovenin de toren vindt je namelijk het restaurant van Rotterdam met misschien wel het allermooiste uitzicht van Nederland. Heerlijk dineren bij zonsondergang en dan als toetje (of ná het toetje natuurlijk) een ritje met de lift omhoog naar het allerhoogste puntje. Zo’n uitzicht vindt je niet nergens!

Mooiste plekken Rotterdam? Hier mijn top tien:

  1. Proosten boven op de Euromast
  2. Lekker eten op een boot in de haven en op de Maas
  3. Het Oceanus bezoeken in Diergaarde Blijdorp
  4. Snoepen van het eetpark in Arboretum Trompenburg
  5. Wandelen langs de mooiste plekken van de stad
  6. Rotterdam vanaf de fiets met je personeelsuitje
  7. Het Noordereiland, zicht op de stad. Veerhaven en Parklaan.
  8. De Kralingse Plas, met zicht op de skyline
  9. De gave rollerdisco Skatefever
  10. Het Witte Huis met uitzicht op de haven

Hoop dat je hebt genoten van mijn tips. Maak snel tijd om Rotterdam te bezoeken. Nog meer tips? Neem dan contact met mij op!

Estelle is jouw Rotterdam Expert

Estelle-Verschoor-Puur-Rotterdam
Dol op muziek, lachen en lekker eten. Ze weet precies wat haar stad zo bijzonder maakt en deelt graag hier haar tips en Rotterdam geheimen. Bel Puur Rotterdam 010 727 12 05 en Estelle stuurt je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken. Mailen mag ook estelle@puurrotterdam.nl
Estelle blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Rotterdam.
Nog meer inspiratie?

Lees hier een andere blog van ons over Rotterdam!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief