Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Bekende Rotterdammers van toen en nu

Soms weet je niet eens dat die bekende Rotterdammers uit de Maasstad komen. Wie zijn die beroemde iconen van wie het wiegje in 010 stond? Zijn ze juist heel Rotterdams gebleven of hebben ze hun roots in de steek gelaten en hoor je niet eens meer hun dialect met rollende rrrrrr? En wie is de meeste bekende en beroemde Rotterdammer?

Speciaal voor jou heb ik een top 13 gemaakt van de ene bekende Rotterdammer na de ander. Een bekende zanger of een bekende voetballer plakt vaak wel in het collectieve geheugen. Als we de geschiedenis ingaan gaat het al wat lastiger worden. En herken je ook trekjes van de Rotterdamse volksaard is dit rijtje bekenden? Hebben ze een gemeenschappelijke deler? Dezelfde humor en vechtlust? Oordeel zelf en ik ben benieuwd of je van alle dertien wel wist dat Rotterdam deel van hun DNA is. Ook van een voetballer gaat dat wat sneller dan van een cabaretier.

Daar gaan we dan. De dertien bekende Nederlanders uit Rotterdam. Geen woorden maar daden.

Paul de Leeuw
Goedlachs en grappig. Rotterdamse zanger, acteur, komiek, programmamaker en televisie presentator. Maakte ook een lange tijd radio. Heeft veel terug heeft gedaan voor zijn geboortestad. Gelooft ook dat het Rotterdamse publiek acteurs meer steunen die harder werken want zo is de volksaard. Ken dit prachtige lied dat Paul de Leeuw maakte over de stille stad in Corona tijd?
Lee Towers
Loopt bijna nooit alleen want is dé stem van Rotterdam. Zoals André van Duin een machinebankwerkers opleiding heeft gehad aan de ambachtsschool, is Leen van oorsprong bekend als zingende kraanmachinist. Beroemd om zijn warme stem en warme karakter. De stem van alles met een Rotterdams hart en goed in moppentappen. Heeft bij het zingen de neiging om vaak één elleboog te gebruiken om extra kracht bij te zetten en het werkt ook nog! Smeuïge weetjes over Leen: Komt stiekem uit Bolnes en zat nooit op een kraan. Treed altijd op met een gouden microfoon en zingt voluit bij het startschot van de Rotterdamse Marathon ter aanmoediging…want ja… You’ll never walk alone hé.
Gerard Cox
Ja…meer Rotterdams krijg je ze bijna niet. Droge humor. Hart op de tong. Zanger van een onsterfelijke lied en acteur. Cabaretier met Rotterdamse R en Rotterdamse T. Regisseur van het Echt Rotterdams Theater en vertolker van het lied Ajax is dood naar aanleiding van het winnen van het Europese kampioenschap door Feijenoord in 1970. Iedereen kent het lied “’T is weer voorbij die mooie zomer.” Schrijft ook voor het clubblad van Feijenoord en werkt veel samen met bekende Rotterdamse acteurs.
Andre van Duin
Dat wist je misschien niet. Andre woont al jaren wat hoger in de hoofdstad maar Andre van Duin is een Rotterdammer. Zijn echte naam is Adrianus Kloot. Groeide op tussen de puinhopen van het naoorlogse Rotterdam. Hij won aan het begin van zijn carrière een talentenshow als bandparodist. Nu is hij uitgegroeid tot de belichaming van ‘De Hollandse Humor’. Vele talenten. De voorouder van Mister Bean, de Hollandse Aznavour en de steun en toeverlaat van Hollandse bakkers en vaarliefhebbers. Waar merk je aan dat André uit de Havenstad komt? Bescheidenheid en geen gepoch. En natuurlijk de droge humor met een knipoog. Noemt Amsterdam het Rotterdam van vroeger. Dat begrijpen we zeker.
Herman den Blijker
Chefkok met een gouden hart. Harde werker en streeft altijd naar perfectie. Onvermoeid en gaat tot het bittere einde om zijn dromen waar te maken. Heeft zelfs de Donald Duck gehaald en schrijft machtig goede kookboeken.
Bram Peper
Was 42 jaar toen hij burgemeester werd van Rotterdam. PVDA coryfee. Ooit getrouwd geweest met Nelie ( zie verder in de lijst) en was zestien jaar de burgervaarder van de Maasstad. Is nu met pensioen na professor te zijn geweest op Nyenrode. Mooi rood is niet lelijk.
Jan Versteegh
Geboren in Rotterdam op Oudejaarsavond 1984 toen vuurwerk nog mocht. Deed studie vrijetijdsmanagement en is nu al op jonge leeftijd een media icoon. Scoorde hoog als presentator en kandidaat bij shows. IJzersterk als presentator van de avond van de Filmmuziek. Nu de Lingo man.
Susan Visser
Een Gooische vrouw die dus niet op het Gooische matras is geboren maar in Rotterdam. Was ooit ook reporter bij Opium TV. Schittert nu vaak op het toneel en onvermoeibaar in woorden en daden.
Robin van Persie
Bij supporters ook wel bekend als ‘The Flying Dutchman’. Begonnen op de Rotterdamse straat en uiteindelijk bij Arsenal, Manchester, Fenerbahçe en heeft natuurlijk ook bij Excelsior en Feijenoord gevoetbald. Kan ook aardig pingpongen.
Daan Schuurmans
Rotterdams toneel en filmacteur. Heeft zijn acteursopleiding gevolgd in Maastricht en Amsterdam. Was geweldig in de romantische komedie Alles is Liefde. Kreeg in 2011 een Beeld en geluid Award voor zijn rol als zoon in de serie Annie M.G.
John de Wolf
Voetballer die speelde bij Sparta, Feijenoord en het Nederlandse elftal. Nu spreker en voetbalcommentator. Voorliefde tijdens zijn voetbalcarrière voor uitbundig gekleurde shirts en lange mat in zijn nek. De Wolf is zijn bijnaam. Eigenlijk is zijn achternaam Hildebrand en komt hij uit Schiedam. Maakt allemaal niet uit want John ís een Rotterdam icoon!
Loes Luca
Op en top Rotterdams. Schittert als cabaretière maar ook als actrice. Straalt Rotterdam uit elke porie. Bekend van mooie liedjes en haar acteerwerk bij de ‘t Schaep met de 5 pooten’. Was ceremoniemeester van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima en woont heel gelukkig in Rotterdam. Publiekslieveling en heeft een generatie lachend grootgebracht met mooie liedjes en optredens bij het televisie programma Het Klokhuis.
Nelie Kroes
Een lady van stavast. Geen woorden maar daden past ook echt bij haar. Een politieke gigant die met een flirterige glimlach door alles heen gaat als ze ergens voor staat. Doelgericht. Getrouwd geweest met oud-Burgemeester van Rotterdam Bram Peper hoewel hij niet dezelfde politieke kleur had. Liefde is verbindend en een Rotterdams hart ook.

En? Zie jij ook de overeenkomsten tussen deze bekende Nederlanders uit de regio Rotterdam? Ik wel. Vaak een niet makkelijk pad bewandelt om daarna een carrière te maken. Nog steeds zeer verkocht aan Rotterdam en allemaal hard gewerkt om op de plek te komen waar ze nu zijn.
De Rotterdamse volksaard wordt ook vaak als volgt beschreven: Standvastig, wars van gedoe en poeha. Zeggen gewoon waarop het staat. Bikkels en nooit te beroerd om hun mening te geven. Staan voor hun normen en doen dan ook niet zo snel water bij de wijn. Niet voor geld en niet voor de sier. Eerlijk en rauw. Dat is Rotterdam.

Estelle is jouw Rotterdam Expert

Estelle-Verschoor-Puur-Rotterdam
Dol op muziek, lachen en lekker eten. Ze weet precies wat haar stad zo bijzonder maakt en deelt graag hier haar tips en Rotterdam geheimen. Bel Puur Rotterdam 010 727 12 05 en Estelle stuurt je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken. Mailen mag ook estelle@puurrotterdam.nl
Estelle blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Rotterdam.
Nog meer inspiratie?

Lees hier een andere blog van ons over Rotterdam!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief