Rotterdam expert sinds 1996
eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

De 5 leukste fietsroutes van Rotterdam

Fietsroutes

Als je denkt dat Rotterdam alleen maar draait om hoge gebouwen, drukke straten en de welbekende Erasmusbrug, dan heb je het mis! Rotterdam is namelijk ook een paradijs voor fietsers. Of je nu van een ontspannen tochtje houdt of liever door de stad zoeft als een professionele wielrenner. Rotterdam heeft voor ieder wat wils. Hier zijn vijf fietsroutes van mij, speciaal voor jou, die je zeker niet mag missen. 

Leestijd: 4 minuten

1. Rondje Kralingse Plas

Begin je rit met een rondje om de Kralingse Plas. Dit is de plek voor een relaxte rit, weg van de drukte van de stad. Terwijl je trapt, kun je genieten van het uitzicht op het water, de natuur en de skyline van de stad. En als je trek krijgt, is er altijd wel een plekje te vinden voor een heerlijke picknick.

2. Dwars door Delfshaven

Delfshaven is een van de oudste en meest pittoreske wijken van Rotterdam. Hier fiets je door smalle straatjes vol historische panden, langs oude molens en sfeervolle grachten. Een perfecte route voor wie van cultuur en geschiedenis houdt. En ja, een snelle stop voor een biertje bij een van de lokale brouwerijen is toegestaan!

3. Van Hollandse IJssel naar Gouda

Je begint in Capelle aan den IJssel, een plek met verrassend veel groen en mooie uitzichten over de rivier. De route voert je langs schilderachtige dijkjes, molens en weilanden, waar je het echte Hollandse plattelandsgevoel krijgt.

Volg de IJssel richting Moordrecht, een rustig dorpje waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De oude dorpskern met zijn smalle straatjes en historische panden is zeker een stop waard. Onderweg kun je genieten van het weidse uitzicht over de polders en de rust die de natuur hier biedt.

Je eindigt in Gouda, beroemd om zijn kaas, stroopwafels en prachtige middeleeuwse gebouwen. Bezoek de iconische Goudse kaasmarkt (als je op de juiste dag fietst) of bewonder het prachtige stadhuis op de Markt. Vergeet niet om een kijkje te nemen in de St. Janskerk, bekend om zijn indrukwekkende gebrandschilderde ramen. Deze route is perfect voor een ontspannen dagje fietsen, waarbij je kunt genieten van zowel de natuur als de cultuur die Zuid-Holland te bieden heeft. Fiets rustig door, neem de tijd voor een stop hier en daar, en geniet van het mooiste wat deze regio te bieden heeft!

4. Fietsroute langs de Maas

De Maas is de levensader van Rotterdam, en wat is er nu beter dan deze te volgen op de fiets? Deze route biedt je een mix van natuur, industrie en architectuur. Je komt langs moderne bouwwerken, oude pakhuizen en hebt onderweg constant zicht op het water. Vergeet niet om halverwege even uit te puffen bij een van de vele terrassen aan de Maasboulevard.

5. Rottemerenroute

Voor de fietsers die het liefst een lange rit maken, is de Rottenmerenroute perfect. Deze route begint in het centrum van de stad en voert je langs de Rotte, het riviertje waar Rotterdam zijn naam aan dankt. Onderweg fiets je door groene natuurgebieden langs idyllische dorpjes en boerderijen. Perfect voor een dagje uit met het gezin!

Rotterdam heeft dus meer te bieden dan alleen maar asfalt en bakstenen. Trek je fiets uit de schuur spring op het zadel en ontdek zelf de verrassende groene kant van deze bruisende stad. Wie weet ontdek je wel een nieuwe favoriete plek om regelmatig terug te komen! Veel fietsplezier!

Jesse is jouw Rotterdam expert

Dol op Nederlandstalige muziek en verliefd op alle steden – dat ben ik, Jesse Schotanus! 

Of je nu op zoek bent naar het perfecte bedrijfsuitje, een uniek event of een effectieve teambuilding activiteit, ik sta voor je klaar. Van Amsterdam tot Rotterdam, en van Utrecht tot Den Haag – ik help je om van jouw dag een groot succes te maken.

Bel of mail Puur* Rotterdam en we sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

 

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief